Erdogan iz Sarajeva otišao sa šampionskim bokserskim pojasom

“U junu imam novi meč za pojas. Svaki put se borim za Tursku i želim da se turska zastava svugde vijori“, poručio je Altay.

Erdogan iz Sarajeva otišao sa šampionskim bokserskim pojasom

 Među hiljadama Turska koji su u nedelju bili u Sarajevu na 6. Kongresu Unije evropskih turskih demokrata (UETD) bio je i bokser Sukru Altay koji je turskom predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu poklonio šampionski pojas osvojen sedam dana ranije.

Turski bokser s prebivalištem u Nemačkoj se na sarajevskom aerodromu susreo s turskim predsednikom Erdoganom koji je boravio u radnoj poseti Bosni i Hercegovini i obratio se učesnicima kongresa UETD-a u sarajevskoj Zetri.

U razgovoru s novinarom AA Altay je istakao kako mu je bila čast da predsedniku Turske Erdoganu pokloni šampionski pojas nemačke asocijacije GBA koji je 13. maja osvojio pobedivši srbijanskog boksera Aleksandra Jankovića.

“U ring uvek izlazim s ciljem da osvojim šampionski pojas i da ga poklonim turskoj vojsci. Mnogo sam radio da dođem do tog uspeha. Dva puta su mi menjali protivnike i otežavali mi taj put, ali sam uspeo. Osvojeni pojas sam poklonio predsedniku Erdoganu“, kazao je Altay koji u profesionalnoj karijeri nije zabeležio niti jedan poraz.

Ističući kako je ponosan što je svom predsedniku poklonio šampionski pojas, 33-godišnji Altay je uporedio osećaj koji je imao tokom susreta s Erdoganom s osećajem koji je imao prije četiri godine kada mu se rodio sin.

“Vilica mi se bila ukočila, nisam mogao progovoriti. Uspeo sam samo reći, predsedniče, ovo je poklon za vas. Fantastično je, posebno videti ga uživo“, kazao je Altay.

Posebno važnim Altay ističe Erdoganov poziv na jedinstvo Turaka u svim evropskim zemljama.

Altay je takođe kazao da je zbog velikih simpatija koje izražava prema turskom predsedniku Erdoganu u Nemačkoj ostao bez trenera, sponzora i dvorana za trening, ali da je upornošću uspeo ostvariti uspeh.

“U junu imam novi meč za pojas. Svaki put se borim za Tursku i želim da se turska zastava svugde vijori“, poručio je Altay.Povezane vesti