Predsednik Erdogan telefonom razgovarao sa Emanuelom Macronom

Erdogan i Macron su, između ostalog, razgovarali o bilateralnim odnosima dvaju zemalja, ali i drugim značajnim temama poput situacije u Siriji, borbe protiv terorizma i ponovo aktuelnoj izbegličkoj krizi

Predsednik Erdogan telefonom razgovarao sa Emanuelom Macronom

Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan obavio je telefonski razgovor s francuskim predsednikom Emmanuelom Macronom, tokom kojeg je bilo reči o bilateralnim odnosima i regionalnoj saradnji.

Erdogan i Macron su, između ostalog, razgovarali o bilateralnim odnosima dvaju zemalja, ali i drugim značajnim temama poput situacije u Siriji, borbe protiv terorizma i ponovo aktuelnoj izbegličkoj krizi.

Tokom razgovora istaknut je značaj jačanja bilateralnih odnosa i nastavak dijaloga između Turske i Francuske.

Kada je reč o situaciji u Siriji, borbi protiv terorizma i temi izbegličke krize, lideri Turske i Francuske istakli su kako je vrlo značajno nastaviti saradnju u kontekstu regionalnih pitanja.

Erdogan se dotakao pitanja sirijskog grada Mumbića, te podsjetio na dogovor Turske i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) koji se tiče mape puta za Mumbića.

Erdogan i Macron su potvrdili da će održavati bliske kontakte u periodu nakon predsedničkih i parlamentarnih izbora, koji će u Turskoj biti održani 24. juna.Povezane vesti