Turska štampa

U tekstu možete pročitati najnovije vesti iz turske štampe.

Turska štampa

 List Sabah  u vesti pod naslovom: „ Nećemo dozvoliti, platiće visok ceh“, se prenosi izjava predsednika Erdogana koji je kazao da jenakon sastanka  sa predsjednikom Makedonije Ivanovim održanom u prestolnici Turske, Erdogan  na konferenciji za štampu rekao: "Ustanovljeno je da se šitske snage kreću pikap džipovima,  prema Afrinu. Međutim kasnije su reakcijom topovskih snaga TSK bili primorani na povlačenje tako da je taj dosije za sada zatvoren. Znate i sami da nekada terorističke organizacije čine svojevoljno donesenim odlukama pogrešne korake. To će skupo platiti.".

 

List Haberturk je prenio izjavu glasnogovornika Ibrahima Kalina koji je kazao da su navodi o propagandi na temu da su režimske ušle u koaliciju sa PYD / PKK imale za cilj svjesnu koaliciju i da se radi o skrivenim i prljavim dogovoru i dodao da bez obzira na sve,  cilj operacije će biti uspješno obavljen.

 

List Vatan je prenio izjavu  kolumbijskog predsednika Huan Manuel Santosa, koji je kazao, da je u okviru rješavanja problema izbeglica iz Venecuele poslao ekipu stručnjaka u Tursku, i da zbog nedostatka iskustva na ovom polju, će pokušati od turskih kolega imati  da nauče puno toga.

 

List Star je prenio da je Antalija ove godine očekuje dolazaka najmanje 12 miliona turista, i da je predsednik Udruženja turističkih hotelijera Erkan Yagci izjavio da je broj stranih turista u ovoj godini porastao za sedam procenata, i da se u narednim mesecima očekuje bitno povećanje turista u najvećoj turskoj turističkoj destinaciji.

 

List Jeni Šafak je prenio da je Osman Kaba i selam Arhavi na Crnom moru napravio posebnu kuću od drveća koja je postala turistička atrakcija. Radi se o kući koja je napravljena na grani koja se nalazi visini od 15 metara, i koja u sebi sadrži sobe, tualet i vruća voda. U ovoj kući u isto vrijeme može da boravi po sedam osoba.


Tagovi: Vatan , Star , Jeni Šafak

Povezane vesti